top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooi Mariska

NATURAL BEAUTY: Een stralende huid!

Na mijn blog met tien tips voor de perfecte bruidslook (>>Check hier<<), wil ik je nu wat tips geven voor het alledaagse leven. Je trouwdag is misschien de mooiste dag van je leven, maar op andere dagen wil je er natuurlijk ook gelukkig, verliefd en door het middenpad lopend uit zien. Deze eerste blog in een serie voor je alledaagse make-up gaat over de basis, je canvas, namelijk je huid.


Al die foto’s van instagram en facebook met die fantastisch mooie natural glowy huidjes, het ziet er zo perfect uit! Misschien zijn ze er mee geboren,grotere kans dat de foto’s tot perfectie bewerkt zijn. Maar dat wil niet zeggen dat een heerlijk stralende look met weinig tot geen oneffenheden onmogelijk is. En daarom deel ik nu met jou mijn tips & tricks voor verzorging van je huid en stralende make-up die ik als professioneel make-up artist dagelijks gebruik.


Voor de uiterlijke verzorging van je huid is het goed om te realiseren dat je in je dagelijkse bezigheden van werken, boodschappen doen, studeren en af en toe een feestje je huid aan veel factoren bloot staat. Viezigheid, vochtigheid/droogte en straling zijn de grootste boosdoeners. Dus als eerste is reiniging echt een must. Liefst 2x per dag! Daarna, om het allemaal lekker soepel te houden, moet je de huid hydrateren. Je kunt hiervoor het beste een lichte olievrije vocht inbrengende crème voor gebruiken voor alle verschillende zones van je gezicht en hals. En tot slot denk aan een UV filter als je langer dan 15 min in de zon gaat.


Verder wil ik In deze blog er niet aan voorbijgaan dat de innerlijke verzorging van jou als mens voor je huid net zo belangrijks is als de uiterlijke verzorging. In mijn werk haal je de modellen die voldoende water drinken, gezond en gevarieerd eten en veel slapen er zo uit.

Naast deze dagelijks verzorging adviseer ik iedereen om elke twee weken een avond te blokken om lekker aan de slag te gaan met een scrubje of een maskertje, want dit doet echt wonderen voor je huid. En laten we eerlijk zijn zulke momenten zijn natuurlijk heerlijk genieten. Ik kom dan zelf helemaal tot rust en dat is dan natuurlijk ook gelijk weer goed voor mijn uitstraling.


Zelf ben ik fan van de producten van dokter Jetske Ultee. Haar mooie 5 stappen plan is een mooi totaalproduct waar reiniging, hydratatie en scrub/peeling goed op elkaar afgestemd zijn. Ze zorgt in haar stappenplan niet alleen voor de verzorging maar ook voor de bescherming van de huid.


But I love make-up, en met alledaagse make-up kan je je huid zeker een fantastische boost geven! Ik hoor je al denken ‘leuk die verzorging, maar wat kan ik met make-up?`


Tip 1: ga niet gelijk plamuren, daar wordt niemand mooier van. In plaats daarvan werk ik graag met een mooie basis make-up met extra glam.


Tip 2: start met een goede primer. Hierdoor blijft je make-up op de plek waar je hem hebben wilt. En het is véél makkelij


ker werken, zeker voor je alledaagse make-up is dit echt een aanrader.


Tip 3; Concealer. Een puistje of oneffenheid geen probleem met een goede concealer.


Tip 4: kies een goede foundation en nog veel belangrijker kijk of de foundation de juiste structuur heeft! Foundation is er namelijk in heel veel verschillende soorten en ik zie huid make-up vaak op dit punt goed fout gaan.


Kies, als je voor een glowy natural look wilt gaan, voor een mooie vloeibare foundation die niet te dekkend is. Eventueel zou je een getinte dagcrème of bb crème kunnen gebruiken.


Tip 5: gebruik na de foundation een mooi kleurloze poeder. Zelf ben ik fan van de losse poeder van MAC. Dit zorgt ervoor dat de huid niet zo glimt en je fixeert hiermee de make-up. Let wel op dat je niet te veel poeder gebruikt en het liefst alleen de glimmende plekken op je voorhoofd en neus.


Tip 6: breng ‘glow’ aan op de plekken die jij wilt laten opvallen. Nu je een mooie basis hebt kun je zelf kiezen waar je die glow gaat aanbrengen. De jukbeenderen zijn mooi om een extra shine effect te geven. Je kunt hiervoor een mooie shinepoeder gebruiken, maar je hebt tegenwoordig ook mooie shinecrèmes die prachtige glow effect geven.


Tip 7: speciaal in het najaar kan je als extra optie werken met een mooie bronzer. Breng dit aan op de plekken die de zon als eerste raakt, zoals je voorhoofd en wangen. Zo krijg je een mooie gezonde natural look. Ook voor bronzer geldt ‘less is more’. Het gaat om de ‘touch’ van de zon.


Tip 8: als je stralende look goed zit, heb je niet veel meer make-up nodig. Ik zou om je look af te maken kiezen voor een mooie natural lipgloss en natuurlijk mascara.

Wees het stralende middelpunt van je eigen leven!


Heel veel succes!
Liefs, Mariska

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page