top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooi Mariska

MASCARA INS AND OUTS


Mascara is een enorm populair product. Ongeveer 65% van de vrouwen gebruikt dagelijks mascara. Mascara heb je dan ook in alle merken, kleuren en soorten. Om jou een beetje wegwijs te maken met mascara heb ik een aantal heel handige tips en tricks voor je onder elkaar gezet.


Het aanbrengen:

Iedereen heeft zo zijn eigen maniertje om zijn mascara aan te brengen. Er is ook geen goed of fout. Ik wil je alleen wat tips geven om het aanbrengen van je mascara nog makkelijker te maken.

Ga allereerst lekker voor de spiegel staan. Doe je kin iets omhoog, zo kun je goed zien wat je doet. Je plaats het borsteltje zo dichtmogelijk tegen je wimperrand aan, zodat je goed de haartjes bij de aanzet meepakt. Ga daarna met een zigzaggende beweging richting het uiteinde van je wimperhaartjes. De zigzag beweging zorgt ervoor dat je haartjes niet aan elkaar gaan plakken.

Wil je een vollere look creëren? doe dan na een paar seconden wachten een tweede laagje mascara op je wimpers. Op die manier worden je wimpers nog dikker en langer. Wacht niet te lang, als je mascara eenmaal helemaal droog is krijg je veel sneller klontjes.


Check je borsteltje

kijk bij het opdoen van de mascara even goed naar het uiteinde van je mascaraborsteltje. Soms zitten er wat klontjes op. Deze klontjes kun je verwijderen met een tissue. TIP: doe je mascara borstelje niet te vaak in en uit het flesje. Je krijgt hierdoor veel lucht in je flesje, waardoor je mascara sneller opdroogt en onbruikbaar wordt.


Waterproof of niet?

Waterproof mascara is natuurlijk super fijn, het blijft urenlang goed zitten en het is perfect voor de regen, zwemmen en huilen. Waterproof mascara bevat ingrediënten die ervoor zorgen dat je mascara niet uitloopt… logisch, maar die ingrediënten zijn niet altijd fijn voor je wimperhaartjes. Ze drogen je wimperhaartjes uit en het is ook nog eens super lastig om je ogen goed schoon te maken. Dus.. af en toe waterproef mascara is prima, maar op een normale dag zou ik kiezen voor ‘gewone’ mascara.


Mascara op je onderwimpers

Heb je lange onderwimpers en je wilt ook je onderwimpers mooi aanzetten met mascara. Dan moet je altijd uitkijken dat je geen spinnenpoten effect krijgt of dat het wat droevig oogt door de donkere kleur onder je ogen. De tip; breng alleen een beetje mascara aan bij de aanzet van de haartjes en kleur niet de hele lengte van je wimpers in.


Het Wattenstaafje:

Mijn musthave.. Ik kan echt niet zonder! Is het toch niet helemaal goed gegaan tijdens het opdoen van je mascara, er zit toch wat mascara op je oogleden of je wang. Pak dan gewoon een wattenstaafje, doe er een beetje make-up remover op en je hebt het zo weer schoon. TIP: doe dit pas nadat je klaar bent met mascara aanbrengen, anders droogt je mascara op en krijg je een onregelmatig resultaat en misschien ook wat klontjes.


Hoe mascara verwijderen?

Ga niet te hard boenen!!! Hierdoor krijg je geïrriteerde ogen en dat willen we juist niet. Waterproof mascara kun je het beste verwijderen met oogremover op olie basis. Kokosolie kan ook goed werken. Doe de oogremover op 2 watenschijfjes en leg deze schijfjes even een minuutje op je ogen. Zo dringt de remover goed door en kun je de mascara goed verwijderen.


Veel mascara plezier!


Liefs, Mariska


36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page