top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooi Mariska

Tips voor de perfecte bruidslook!


Hij is op zijn knieën gegaan, de locatie is geregeld, de taart is geproefd en natuurlijk ben je op pad geweest om die super mooie jurk uit te zoeken. Ik weet inmiddels hoe speciaal het moment van het uitzoeken van de jurk is, ja, bij mij is hij ook op z’n knieën gegaan!! Maar back to topic; een van de volgende vragen wordt dan waarschijnlijk hoe zorg ik ervoor dat ik het stralende middelpunt van de dag wordt. Ga ik mijn haar opsteken? Moet ik het los dragen? Kan ik het überhaupt wel opsteken, heb ik hier wel genoeg haar voor? En mijn make-up? Wie doet dat? Ik heb wel wat spullen thuis, maar is dat voldoende?


Mijn naam is Mariska en ik ben professioneel bruidsstyliste en verzorg al jaren met heel veel plezier het haar en make-up van vele bruiden met mijn eigen bedrijf Mooi Mariska. Geloof me als het aankomt op haar en make-up kan er veel, heel veel, maar dat maakt de vraag wat jij wil juist een stuk moeilijker. Daarom geef ik je in deze blog wat tips en tricks voor de perfecte bruidslook.
# tip 1, Maak een moodboard voor inspiratie. Natuurlijk hoeft het exacte plaatje er niet tussen te zitten, maar het is leuk om zelf na te denken wat je wilt. De tip voor het maken van een moodboard voor de bruidsmake-up en haarstyling is dat je modellen moet zoeken met vergelijkbare haar- en huidstint. Zo weet je beter of een vlecht of krul bij jou past. Als voorbeeld: in blond haar zie je veel meer details, dus vind je je ideale look bij een model met blond haar en heb je zelf bruin haar dan is de kans op teleurstelling groot.


# tip 2, plan altijd een proefsessie, dat is echt een absolute must! In de sessie gaan we dan kijken of we alle plaatjes van het moodboard kunnen combineren in één mooie look voor jou. Wanneer we zo bezig zijn leer ik je gelijk een beetje kennen en stem ik de make-up daarop af. Maar ook je jurk en het seizoen waarin je trouwt spelen allemaal mee in hoe we jou gaan opmaken.


# tip 3, Neem een vriendin, moeder of schoonmoeder mee met de proefsessie. Super gezellig, maar ook handig want die kennen je natuurlijk het beste en zo kunnen ze je helpen met je keuzes. Natuurlijk kunnen er ook foto’s gemaakt worden zodat je het op die manier aan je vriendinnen of familie kan laten zien. Bijkomend voordeel van foto’s maken is dat je zelf ook wanneer je wilt terug kan kijken en alvast lekker in de stemming kan komen voor de speciale dag.


# tip 4, Zorg voor vies en vet haar! Dit klinkt heel gek, maar geloof me het is de beste manier om het haar perfect in model te krijgen. Let dus op dat je de avond voor de bruiloft geen masker of conditioner gebruikt. Hierdoor creëer je namelijk te glad haar om er goed mee te kunnen werken. Natuurlijk moet je je haar goed verzorgen, dus direct na de proefsessie en je bruiloft, hup de goede producten weer uit de kast en zorgen dat het haar goed gevoed en gezond is.


# tip 5, blijf dicht bij jezelf. Op je bruiloft zie je er natuurlijk niet uit als op een gewone dag, maar toch is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Het zou jammer zijn als je jezelf nauwelijks herkent op de trouwfoto´s! Houd dus vast aan je eigen stijl en kies niet voor een kapsel of kleur lippen die eigenlijk niet bij je past.


# tip 6, draag op de ochtend van de bruiloft geen strakke hempjes, bh of elastiekje om je pols. Dit geeft vaak een afdruk en het is zonde als je dit terug ziet op de foto. Vaak is een lekker los vest of kimono de beste oplossing. Bovendien bij het uittrekken van de kleding wil je niet je make-up en/of kapsel verpesten.


# tip 7, niet te veel, niet te weinig. Wil je toch zelf je make-up verzorgen, probeer dan veel te oefenen. Vaak zie ik dat bruiden veel te weinig of juist een dikke pannenkoekenlaag make-up smeren. Mix je foundation in verschillende tinten zodat je bruidsmake-up mooi en ‘flawles’ is. En probeer het te laten sparkelen, want de trent is namelijk ‘glowy’


# tip 8, fixerende spray. De truc van goed make-up aanbrengen is dat het de hele dag mooi blijft zitten. Dit doe ik door met waterproof make-up te werken, een goede basis make-up aan te brengen en natuurlijk de onmisbare fixerende spray. Deze spray zorgt er voor dat je make-up veel langer blijft zitten. Zelfs in de regen of tijdens een huilbui.


# tip 9, Huilbui?! onvermijdelijk die tranen, DEPPEN!! Niet vegen met een tissue, maar deppen!!!


Ik hoop dat je dag door deze tips nog stralender wordt!

Succes met alle voorbereidingen.


Liefs, Mariska


160 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page