top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooi Mariska

STATISCH WINTER HAAR

Iedereen heeft weleens last van statische haar. Zeker nu het winter is en we die heerlijke wintertrui aantrekken, een muts opzetten of sjaal omdoen lijkt het of ons haar alleen nog maar meer omhoog gaat staan. Zo vervelend dat pluizige winterhaar! Maar wat doe je eraan? Ontdek hier mijn tips voor een mooie gladde en verzorgde look in de wintermaanden.


Waarom statisch haar?

Statische elektriciteit ontstaat door wrijving van twee verschillende oppervlakken, zoals bijvoorbeeld je favoriete trui en je haar. De haren die positief geladen zijn stoten elkaar af, dit zorgt ervoor dat je haartjes omhoog gaan staan. Hoe lager de luchtvochtigheid, hoe groter de kans op statische elektriciteit. Tijdens de winter is zowel de lucht als ons haar extra droog door wind en kou, waardoor we meer kans hebben op een statische coupe.


Tip 1: Gebruik een goede voedende shampoo en conditioner.

Droog haar wordt sneller statisch. Dat houdt in dat een shampoo die je haar uitdroogt, zoals zilvershampoo niet de beste optie is voor in de winter. Je kunt beter kiezen voor een hydraterende en herstellende shampoo en conditioner. Hierdoor wordt je haar niet alleen super zacht, maar ook minder statisch.

En vergeet niet om af en toe ook een heerlijk haarmasker te gebruiken. In een haarmasker zit namelijk een grotere concentratie aan voedingsstoffen dan in de conditioner. Je haar krijgt door het haarmasker ook een soort beschermlaagje. Hierdoor wordt je haar mooi glad en gaat het glanzen. En dit laagje beschermt je haar tegen slijtage en beschadiging van buitenaf.


Tip 2: Voorzichtig met stylingstools

Hitte zorgt ervoor dat je haar droger en dus statisch wordt. Probeer, zeker in de winter, zo min mogelijk te föhnen en te stijlen. Wil je toch met je föhn of stijltang aan de slag? Gebruik ze dan op een minder warme stand of gebruik een speciale heat protection spray voor je begint met het stylen van je haar.


Tip 3: Haarlak

Haarlak doet wonderen. Wil je jouw haar mooi in model brengen, zonder statische coupe? Spray dan een beetje haarlak op je borstel of kam, voordat je ermee aan de slag gaat. De haarlak brengt een isolerend laagje aan op je haar, zo wordt het haar minder statisch.

Wil je graag een muts dragen nu het buiten zo koud is? Spuit dan een beetje haarlak in je muts voor je hem opdoet, en je hebt gaan statisch haar als je hem weer afdoet.


Tip 4: geen synthetische of wollen kleding dragen

Pas je kleding een beetje aan en probeer zo min mogelijk synthetische of wollen kleding te dragen. Dit materiaal is statisch van zichzelf en verergert het statische effect op je haar.


Tip 5: Gebruik een goede haarborstel

Probeer je haar niet te vaak te borstelen, want door de kammende beweging veroorzaak je een statische wrijving. Hierdoor kan ook je haar statisch worden. Mijn tip gebruik liever geen borstel van plastic of metaal. Dit zijn geleidende materialen die voor meer statisiteit kunnen zorgen. Het is beter om met een houten of nylon borstel je haar te borstelen. Deze borstels hebben minder last van een statische wrijving.


Tip 6: Douche niet te vaak.

De allerbeste en makkelijkste optie is om je haar niet te vaak te wassen. Door het vaak wassen van je haar verliest je haar zijn vocht. Het droogt dus wat uit. En van droog haar krijgen we sneller statisch haar.

Ook te heet douchen zorgt voor droger haar. Het warme water spoelt belangrijke en natuurlijke oliën weg die je huid en haar nodig hebben om uitdroging en beschadiging tegen te gaan.


SUCCES!


Liefs, Mariska


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page