top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooi Mariska

Christmas look

Yes I know, dit jaar is kerst anders dan anders. Geen grote feesten, diners of vakanties naar de zon. Dit jaar vieren we kerst gezellig knus thuis onder onze eigen kerstboom. Maar ook al gaan we dan niet uit huis, dat betekend zeker niet dat we er niet glamoureus uit hoeven te zien. Een beetje glitter tijdens de feestdagen is echt een must! De kleding mag lekker comfy met een oversized vest, warme sjaal of die heerlijke warme uggs. Maar dan is het natuurlijk wel fantastisch om het gezicht lekker te laten shinen. In de makeup wereld is dit jaar de glitter en shine booming business. In de zomer was de glow overal te zien. En nu, met de feestdagen, kan je de sparkle verdubbelen. Dus combineer een prachtige intense kleur als kerst rood met glitter. Heerlijk! Heb ik al gezegd dat ik een enorme kerstfan ben?! Waarschijnlijk had je het wel al door..

Maar wat wordt de volledige look? Gelukkig is er heel veel mogelijk en kan je veel kanten op binnen de kersttrend van warme kleuren met een sparkle. Maar hieronder zal ik mijn perfecte mooie warme en klassieke kerstlook omschrijven: Voor de ogen zou ik voor de klassieker onder de make-up trends voor de feestdagen gaan; de smokey eye. Altijd een grote wow-factor, die je helemaal naar eigen wens kunt maken. Het is namelijk helemaal niet meer zo dat de smokey eye persé zwart moet zijn. Met mooie aardse tinten kun je ook een heel mooie warme smokey eye maken. Let wel op dat je echt het rokerige effect van de smokey eye blijft zien. Dus mooi verloop van donker naar licht en blijf goed blenden.

Dit seizoen zijn de aardse tinten sowieso een goede keus, want de earthy tones zijn veel terug te zien in de make-up van dit moment. Mooie natuurlijke tinten met veel warmte. Ik heb al veel oogschaduwpalleten voorbij zien komen met heel mooie warme tinten en glitter. Speciaal voor de feestdagen. En het fijne aan zo’n pallet is dat de kleuren ook super mooi bij elkaar staan. Je kunt ze met elkaar mengen of gewoon in elkaar over laten lopen. Ideaal!


Natuurlijk mag de glow ook tijdens de feestdagen niet ontbreken. Laat je gezicht stralen met een mooie hightlighter. En ook de highlighter heb je echt in alle soorten. Wat fantastisch werkt zijn de glow drops of vloeibare glow. Dit kun je heel mooi mengen met je dagcrème of foundation. Zo gaat je gezicht echt mooi stralen. Wil je de shine niet over heel je gezicht maar op specifieke plekken,


dan is de powder variant of de crème een heel mooie optie. Glow kun je het beste aanbrengen op je jukbeenderen, onder de wenkbrauwen, de neusbrug en de cupidiboogjes boven je lippen. En voor de kerst is het ook fantastisch om je decolleté wat te laten shinen.


Als laatste de enige echte red lips klassieker, perfect voor de kerst. Kijk goed welke kleur rood er bij jouw huidskleur past. Heb jij een koele ondertoon, kies dan ook voor een mooie koele rode kleur met een blauwe ondertoon. Ga voor een meer oranje-rode lipstick als je meer een warme ondertoon in de huidskleur heb. Let wel op, kies nooit een te oranje kleur, want hierdoor lijken je tanden geler. En we willen natuurlijk allemaal een mooie stralende witte glimlach met kerst. Ik wens je een stralende kerst!


32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page