top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverMooi Mariska

Blush Makes you happy


Iedereen wil er gezond en happy uitzien. Ik kan je zeggen dan moet je zeker blush als alledaags product gaan zien! Het is een belangrijk onderdeel, omdat het kleur en diepte toevoegt aan je look. En het laat je er in één klap lekker fris en healthy uitzien.

Maar hoe zorg je voor de juiste kleur en mooie uitstraling?


Natuurlijk ben je helemaal vrij in de kleur keuze van je blush. Maar voor iedere haar- en huidskleur zijn er een aantal kleuren die extra mooi staan. Heb je bijvoorbeeld een licht huid, dan staat lichtroze met een koele ondertoon jou vaak het mooist. Denk hierbij bijvoorbeeld aan peach of zacht koraalkleurige blush. Is je huid wat meer medium kleur dan kun je ook de roze, peach en koraalkleurige blush goed hebben, maar de tinten mogen dan intenser. Bij de donkere huid kun je jezelf helemaal uitleven met knallende warme kleuren zoals oranje, rood, bessen of juist felroze. Hoe donkerder je huid, hoe meer pigment je kunt hebben.


Je hebt nu een beetje idee van de kleurkeuze, maar er is meer. Tegenwoordig is blush in allerlei vormen verkrijgbaar. Zo zijn er mooie poeder paletten, maar ook de creamy, vloeibare of gel vorm kun je tegen komen. En naast de verschillende texturen zul je ook zien dat er een verschil is in de finishes. Zo bestaan er matte en shimmery blushes.

Ik kies vaak voor een blush met een kleine shimmering. Dit geeft de huid vaak net een mooi frisse glowy en uitstraling.

De meest gebruikte variant blijft nog steeds de poeder blush. Deze breng je mooi aan met een kwast en kun je in laagjes opbouwen. Zeker wanneer je een vettige huid en/of grove poriën hebt vallen deze niet meer zo op. De creamy blush blijft vaak wel wat langer zitten dan de poedervariant en is heel geschikt voor een droge huid. Let wel op dat je niet te veel aanbrengt! Want de creamy variant is vaak vrij intens van kleur. Zelf maak ook vaak een combi van de creamy en poeder blushes. Als basis gebruik ik dan een creamy blush, zodat mijn blush de hele dag blijft zitten. En voor een mooie glowy look zet ik er een shimmering poeder blush overheen. Let wel op, want les is more. Wees niet te royaal met je product, het moet wel een natuurlijke look blijven.


Maar waar ga je die mooie blush nu precies aan brengen? kijk in de spiegel… Geef jezelf een grote glimlach, en dan worden appeltjes van je wangen mooi zichtbaar. Dit is de plek waar je de blush hoort aan te brengen. Maar zelf vind ik het ook mooi om de blush iets hoger aan te brengen, meer richting de jukbeenderen. Hierdoor krijg je nog meer een healty effect. En het laat je gezicht ook meer stralen, zeker als je een beetje shimmering gebruikt. Blijf wel opletten bij het aanbrengen van de blush. Geen rondjes maken en niet helemaal doortrekken tot de oren, blush hoort subtiel te zijn. En natuurlijk mooi blenden.


Wees het stralende middelpunt van je eigen leven!


Succes met Blushen!!


Liefs, Mariska

83 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page