Zoeken
  • Mooi Mariska

Je haar krullen met de krultang

Krullend haar staat mooi, elegant en vrolijk. Maar de perfecte krul maken is in het begin nog wel eens wat lastig. Daarom heb ik voor jou deze blog geschreven vol met tips om de mooiste krullen te maken met een krultang.


Voordat je begint met het krullen van je haar moet je haar goed droog zijn. Nat haar is namelijk erg breekbaar en kan snel beschadigen. Ook droog haar kan beschadigen door je krultang, dus gebruik daarom een heatprotection spray of mouse voordat je begint met krullen.


Ik begin altijd van onder vandaan met het krullen van mijn haar. Zo hou ik goed het overzicht. Wel is het verstandig om vooraf het haar te verdelen in verschillende vlakken en de bovenste plukken vast te zetten met een stevige haarklem.


Wat voor krultang je wilt gebruiken hang af van de soort krul dat je wilt gaan maken. Er zijn heel veel verschillende soorten krultangen te koop. Allereerst kun je kijken naar de dikte van de tang. Hoe dikker de krultang hoe grover je krul wordt. Zelf heb ik deze krultang (link) dit is een krultang met 3 verschillende opzet stukken zodat ik altijd kan kiezen wat voor krul ik wil maken. Super handig.


Let er op dat je bij het aanschaffen van een krultang of je ook zelf de temperatuur kunt instellen. Zo gebruik ik ongeveer 200 graden voor normaal haar, 220 graden voor dik en stug haar en 180 graden voor beschadigd haar.


Om een mooie krul te maken kam je de pluk die je wilt gaan krullen goed door. Daarna wikkel je de pluk om je krultang. Laat de pluk ongeveer 5 seconde om de krultang heen zitten en haal hem er daarna vanaf. Belangrijk!!! Zorg dat je de warme pluk haar even in de krul vast houdt. Zo blijft je krul nog beter zitten en behoudt je de volume. Wil je veel volume halen uit het krullen, dan kun je ook de gekrulde pluk even vastzetten met een speldje of in een klittenbandrol wikkelen. Zo kan de krul afkoelen en blijft je haar langer in de krul.

Om lang van je krullende haar te kunnen genieten gebruik ik altijd een haarlak. Deze spray ik lekker door de bos krullen. Wil je een wat meer een glamoureus en golvend kapsel? Kam dan je haar met een krullenkam. Dit is een kam waarbij de tanden verder uit elkaar staan en zo mooi dat golvende effect geeft aan je haar.


En om je kapsel helemaal glamoureus te maken kun je het gedeelte bij je haarwortel lichtjes touperen en sprayen met volume poeder of droog shampoo. Zo krijg je extra veel volume en ben jij helemaal klaar om mooi op stap te gaan.

Ik ben benieuwd naar jullie krullen!!

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven